Welkom Gast. Inloggen or Registreren

0 Antwoorden

Hoe zit het met BTW en verkoop aan de Verenigde Staten ?

Vraag van: 306 keer bekeken
Algemeen, Boekhouden, Financieel

Ik ben zelfstandige en verkoop handgemaakte juwelen online. Nu moet ik begin augustus BTW beginnen rekenen (voordien was ik vrijgesteld van BTW). 

Ik moet dus sowieso BTW rekenen aan Europese landen: Verenigd Koninkrijk, Duitsland... 21%
Maar ik verkoop vooral aan de Verenigde Staten. Ze vertelden mij dat ik daarvoor een CN22 etiket nodig heb. Ik verstuur alles in kleine envelopes, dus als brievenbuspost voor 4 euro.
Nu gingen we naar de post en die zeiden ons dat we enkel dit kunnen doen zonder BTW als het als pakket verstuurd wordt, maar dit kost 30 euro per pakket! Ik verstuur rond de 100 niet genormaliseerde brieven per maand, en mijn juwelen kosten rond de 25 euro per stuk. Dus zoiets ga ik natuurlijk nooit betalen.

Ik vroeg me af of er een manier is om dit te doen, dus dat ik geen BTW moet rekenen aan personen uit de VS, zonder een enorme kost te moeten betalen. Ik verstuur alles zonder tracering en gewoon via brievenbuspost. Dus het enige bewijs wat ik heb dat ik naar de VS verstuur is mijn online aankoopbewijzen. Ik verkoop alles via Etsy en amazon, dus van alles heb ik wel bewijs. Maar de boekhouder zei dat ik waarschijnlijk ook een soort postbewijs nodig heb? Maar dat heb ik nooit, want als ik alles moet opsturen met tracering kost dit veel te veel aan de klant.

Mvg,

Ann

Deze vraag beantwoorden